Zařaďme více chlorofylu do našeho jídelníčku

14.08.2021

 
ZAŘAĎME VÍCE CHLOROFYLU DO NAŠEHO JÍDELNÍČKU???
?Co je to chlorofyl?
Chlorofyl je zelené barvivo, které se nachází v rostlinách, řasách, sinicích a zelenině. Je klíčovou součástí fotosyntézy. Obsahuje vitamíny a antioxidanty, které mohou našemu tělu prospívat. Molekuly chlorofylu dokáží přeměnit energii získanou ze slunce, v energii chemickou.
Zajímavost: základní molekula chlorofylu je shodná s molekulou hemoglobinu, který se nachází v naší krvi
?Chlorofyl můžeme získat buď z potravy, ale i z doplňků stravy, ačkoli doplňky mohou být účinnější. Důvodem je, že chlorofyl nemusí přežít v trávicím traktu dostatečně dlouho, aby došlo k absorpci. Doplňky chlorofylu jsou ve skutečnosti chlorofylin, který místo hořčíku obsahuje měď. Když byly pro kontrolu odebrány vzorky krve, měď byla v plazmě přítomná, což znamená, že došlo k jejímu vstřebání. Naštěstí má chlorofylin podobné vlastnosti jako chlorofyl.
Jaké jsou výhody?
1. Hojí kůži
Chlorofylin prokázal účinky na snížení zánětu a růstu bakterií v kůži. Snižuje také bolest a svědivost. Je dobrý na popáleniny a hemoroidy. Dá se užívat lokálně i ve formě mastiček.
2. Zlepšuje krev
Díky chlorofylu se tvoří více krvinek, a tím je zajištěno lepší okysličování těla. Chlorofyl krev také čistí, vyrovnává krevní tlak a posiluje srdce.
3. Detoxikace a rakovina
Chlorofyl je silný antioxidant, který snižuje výskyt nádorů a je prevencí proti rakovině. Působí proti volným radikálům, které jsou zodpovědné za stárnutí. Zlepšuje vzhled pokožky a odstraňuje těžké kovy z těla.
4. Hubnutí
Tekutý chlorofyl podporuje hubnutí tím, že snižuje hladinu cholesterolu. Denně do sebe dostaneme velké množství potravin na kyselé bázi, proto například trpíme nespavostí a přibíráme na váze. Chlorofyl je ale zásaditý a vyrovnává pH v těle.
5. Přírodní deodorant
Chlorofylin se používá od 40. let 20. století k eliminaci zápachu. U lidí s trimethylaminurií bylo zjištěno, že chlorofylin snížil množství trimethylaminů a tudíž i rybí zápach, kterým lidé trpěli. Působí také proti zápachu z úst.